Avbytare: Philip Mattsson, Sebastian Lindahl, Gustav Lindquist, Carl Odell och Ali Adigüzel.

Byten:
Victor Larsson ut - Philip Mattsson 69 min
Oliver Oliveros ut - Sebastian Lindahl in 75 min

MATCHKOMMENTARER
Efter förlusten senast borta mot Rydsgård var det en superviktig match mot Lunnarp som stog på schemat. Ett Lunnarp som vi krossade borta i våras med 2-6 men som ändå var 4 poäng före oss och jagade en kvalplats uppåt. I hemmalaget var Johannes Jönsson tillbaka i målet efter skada och Victor Larsson, Vasko Mitrovic och Oliver Oliveros var alla tillbaka i startelvan. Vi ville ta med oss den fina kämpainsatsen från förra matchen och spinna vidare på den. Men ÖT Smygehuk inledde nervöst och Lunnarp var hungrigare och hade mer boll i första halvlek. I den 10:e minuten har Lunnarp en inspark. Oliver Wilson vinner nickduellen och Christian Ahlström ser att målvakten står långt ut och skjuter från egen planhalva ett skott som ser lovande ut men bollen går precis över ribban. I den 22:a minuten har Lunnarp en hörna som man slår mot bortre stolpen där en fri spelare nickar men Johannes Jönsson gör en fantastisk reflexräddning. I den 25:e minuten bryter Oliver Oliveros in från högerkanten och spelar snett bak till Sebastian Kristensson som kommer in i straffområdet och tunnlar backen innan han skjuter med vänstran ett skott som touchar en försvarare ut till hörna. I den 29:e minuten spelar Johan Hellström snett bak till Oliver Wilson som drar iväg ett hårt markskott från 20 meter som målvakten räddar. I den 45:e minuten slår Lunnarp en inspark som Sebastian Kristensson vinner nickduellen på och försvararen missar bollen och Vasko Mitrovic blir fri och sprintar mot mål men Vaskos avslut från 16-meterslinjen smiter utanför. 0-0 i paus där vi vet att vi kan bättre. Alla vet vikten av en trepoängare och vi går samlade ut till den andra halvleken. I den 48:e minuten trixar Oliver Wilson fram bollen till Johan Hellström i straffområdet. Johan vänder och vrider med försvararen innan han hittar en fri Oliver Oliveros rakt framför mål. Oliver placerar in 1-0 tunnel på målvakten. Detta var Olivers 8:e seriemål i år. ÖT Smygehuk tar över matchbilden direkt från början av den andra halvleken och spelar en fyndig fotboll. I den 59:e minuten driver Oliver Oliveros upp bollen från mittlinjen och tar sig ner mot straffområdet där han skjuter ett skott som touchar en försvarare och målvakten lyckas rädda. I den 69:e minuten kommer Lunnarp runt på vänsterkanten och slår ett inlägg mot bortre stolpen där en fri spelare skjuter direkt men Johannes Jönsson hinner dit och gör en fin räddning ut till hörna. Nu byts en skadad Victor Larsson ut och in kommer Philip Mattsson. Lunnarp slår en snabb hörna som Johannes Jönsson boxar bort. Bollen når en fri Lunnarpspelare som från nära håll drar iväg ett skott som Johannes Jönsson gör en ny fin räddning på. I den 75:e minuten byts en skadad Oliver Oliveros ut och in kommer Sebastian Lindahl. I den 76:e minuten kontrar Lunnarp på vänsterkanten och man spelar in bollen mot bortre stolpen där Johannes Jönsson får fingrarna på bollen och styr skottet i stolpen där en offsidestående Lunnarpspelare petar in bollen. Korrekt avblåst för offside. I den 78:e minuten kommer Lunnarp fram till höger och spelar in ett lågt inspel där Christian Ahlström försöker bryta med en glidtackling men bollen träffar en fri Lunnarpspelare som enkelt kan slå in kvitteringen till 1-1. I den 80:e minuten avancerar högerbacken Patrik Lippe och när han går över mittlinjen spelar han upp bollen mot Vasko Mitrovic till höger utanför Lunnarps straffområde och Vasko skarvar vidare på ett tillslag mot den framstormande Patrik Lippe som chippar bollen över ett utsträckt Lunnarpben och kommer in i straffområdet där han avlossar ett hårt pressat skott som far in i mål precis intill den bortre stolpen. Ett mycket snyggt mål. Detta var Patriks 1:a seriemål i år men ack så viktigt. Avslutande 10 minuter plus de 4 tilläggsminuterna var en nervpress men där samtliga ÖT Smygehukspelare visade stort hjärta och kämpaglöd vilket gjorde att vi kunde hålla undan och vinna med 2-1. Hela laget gör en bra match men Johannes Jönsson i målet var nog allra bäst. Segern innebar att vi klättrade upp till en 6:e plats där vi gick om BK Höllviken på bättre målkvot. Det är nu 5 poäng ner till kvalstrecket där Kulladal också vann sin match. I nästa match väntar Skabersjö IF på söndagen den 7:e september klockan 15:00 på Svedala Gamla IP.